Sinema + İngilizce Yaz Okulu
Sinema + İngilizce Yaz Okulu, sinema’ya ilgi duyan, kısa film çekmenin heyecan verici sürecini deneyimlemek isteyen öğrenciler için tasarlanmıştır. Eğitim programı Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde, Orange County’de yer alan Fullerton şehrinde sunulur. İngilizce dersleri ve sinemanın bir arada olduğu şekilde kurgulanmış olan eğitim programı, California State University kampüsünde gerçekleşir. Sinema’ya ilgi duyan öğrenciler; hem İngilizcelerini geliştirme fırsatı bulurlar, hem de ilgi duydukları sinemaya olan bilgi birikimlerini arttırma fırsatını yakalarlar.
Sinema + İngilizce Yaz Okulu, öğrencileri adım adım kısa film çekmenin eğlenceli süreci ile tanıştırır. Sinema eğitimine giriş olarak bir kısa film senaryosu yazmayı ve çekim öncesi senaryonun görsel tablosunu çizmeyi öğretmeyi hedefler. Yazmış oldukları senaryoyu görsel tabloya aktaran öğrenciler, daha sonra temel kamera hareketlerine hakimiyet ve alanda çekim yapma becerilerinin edinilmesi ile birlikte, aşamalı bir şekilde kendi kısa filmlerini çekerler.
Öğrenciler, sinema eğitimi süreci boyunca, George Lucas ve Ray Liotta’nın dahil olduğu önemli Hollywood projelerinde çalışmış Columbia Üniversitesi eğitmenleri, yönetmenleri ve teknisyenlerinden oluşan bir eğitim kadrosu ile birlikte çalışırlar. Eğitim programı; haftada 18 saatlik İngilizce dersleri ve 8 saatlik film prodüksiyonu derslerini içermektedir.
Sinema + İngilizce Yaz Okulu programını destekleyen aktiviteler arasında bir film makyajı atölye çalışması (cinema make-up workshop) ve film izleme seansları da yer almaktadır.
Eğitim içerikleri, sinemaya ilgi duyan öğrencilerin film prodüksiyonu sürecindeki görsel dünyalarına ve bilgi birikimlerine katkı sağlayan çeşitli gezilerle desteklenmektedir. Bu geziler arasında Warner Bros, Sony/MGM, Universal Studios ve Paramount Stüdyosu gibi Hollywood’da önemli yeri olan film stüdyoları yer almaktadır. Ayrıca, isteğe bağlı olarak bir beysbol maçına ya da Santa Monica plajına geziler de düzenlenmektedir.
TARİHLER: 23 Haziran – 13 Temmuz 2020
14 Temmuz – 03 Ağustos 2020
DERS SAATLERİ: 18 ders saati İngilizce + 8 ders film prodüksiyon
KONAKLAMA: Yurt (çift kişilik odada paylaşımlı banyo)
YAŞ
16+
SÜRE
3 hafta
EĞİTİM
26 saat eğitim
KONAKLAMA
Yurt

Amerika
Fullerton, Orange County
California State University, Fullerton
Los Angeles merkez 1 saat 4 dakika
Los Angeles (LAX) Havaalanı 1 saat 6 dakika