Geri

Unutulmayacak Bir Yaz | Unforgettable Summer

2019 yazı hayatımın en keyifli yaz tatilini yaşadım. Büyük bir heyecan ile yola çıktım ve unutulmaz anılarla eve döndüm. BEDE’S okulundaki Dicker kampüsünde geçirdiğim her dakikadan çok keyif aldım. Güler yüzlü, işlerini tutkuyla yapan staff  sayesinde çok kısa süre içerisinde ortama uyum sağladık ve BEDE’S ruhunu hissettik. Farklı uluslardan farklı dilleri konuşan bir sürü arkadaşım oldu. Farklı gelenekler ve farklı kültürlere sahip olmamıza rağmen bizi birbirimize bağlayan bir bağ ve ortak bir anlaşma dili vardı. Çabucak kaynaştık ve ömür boyu kopmayacak bir bağ kurduk.

BEDE’S Yaz Okulu İngilizcede ilerleme kaydetmemi sağladı. Okulda öğrendiğim İngilizceyi günlük yaşantı içinde pratik yaparak geliştirme fırsatı buldum. İngilizcenin mecazlı kullanımlarını, atasözlerini ve deyimleri inceleyerek dile ana dilim kadar hâkim olmamı sağladı. Konuşma dilinde kendime olan güvenimi arttırdı. Proje ve Enrichment dersleri ile masa başında çalışmak yerine yaratıcı yollarla farklı materyaller kullanarak öğrendik. Bazen kampüste yürüyüş yaparak, çevremizdeki doğayı gözlemleyerek ders işledik, bazen de tiyatro salonunda canlandırmalar yaparak öğrendik.

Birbirinden farklı aktiviteler ile günümüzün her anı dolu dolu geçti. Spor ve sanat aktiviteleri oldukça çeşitliydi. Yaz okulu maceram boyunca olabildiğince farklı aktivitelere katılarak BEDES’ in bizlere sunduğu bütün fırsatlardan faydalanmaya çalıştım. Aklımda en çok yer eden aktiviteler dans, bilezik yapma ve film gecesi aktiviteleriydi.

Kampüsün yerleşkesi, kız ve erkek evleri, konakladığımız odalar, yemek salonu, spor salonu, dans stüdyosu ve resital odası bizler için özenle hazırlanmıştı. Yemek saatlerinde BEDES’in sunduğu çeşitli ve lezzetli yemekleri farklı ülkelerden arkadaşlarımla beraber kocaman bir masada sohbet eşliğinde yemekten oldukça keyif aldım. Aynı zamanda kız evinde oda arkadaşlarım ve ev arkadaşlarımla vakit geçirmek de benim için BEDES’in en unutulmaz zamanlarındandı. Böylesine kalabalık, dayanışmalı ve sıcacık bir ailenin parçası ilk defa olmuştum. Ve bu deneyim bana çok şey öğretti.

BEDES yaz okulu maceram bana hayatımın ilerleyen yıllarında birçok kapı açtı. Okulumdaki İngilizce işleyen kulüplerde aktif bir şekilde yer aldım. İngilizce drama yaptım, derslerimdeki tartışmalarda fikrimi belirtim münazaralarda yer aldım ve en önemlisi gelecek hedeflerimi BEDES’ deki tecrübelerimden ilham alarak çizdim. Yurt dışında üniversite okuma hayallerim BEDES yaz okulu tecrübemden sonra somutlaştı. Geriye dönüp o yaz yaşadıklarımı düşündüğümde yüzümde kocaman bir gülümseme belirmesine sebep olan BEDE’S yaz macerasını deneyimleyebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.

                                                                                                    ÖZDEN DURU ÇİFTÇİ

TED ANKARA KOLEJİ | 12.SINIF